26. srpna 2015

#modellife / JAK JSEM SE DOSTALA K MODELINGU?

(fotka z mých úplných začátků)

Modeling. Co si pod tímto slovem představíte? Zajímá vás to, nebo naopak vůbec?
Vždycky, když se někdo dozví, že dělám modeling, tak první otázkou bývá, jak jsem se k tomu vůbec dostala. Dnešní článek jsem se rozhodla zasvětit právě této otázce. Tomu, jak jsem k modelingu našla svou cestu poprvé a poté úplně náhodou podruhé.

O tom, že bych měla zkusit modeling jsem slýchávala už od dětství. Tetičky a babičky mě přezdívali "Adelka modelka", kamarádi mi často říkávali, že bych to měla zkusit, cizí lidi se ptali, jestli něco takového dělám, ale já to brala vždycky jako srandu, protože mé sebevědomí, co se týče mého vzhledu, nebylo -a ani ještě není- zrovna nejvyšší a já osobně si ani nikdy nepřipadala dost hezká na to dělat modeling.
Samozřejmě to nebylo vždycky takhle. To, co ostatní brali jako moje přednosti, mi jiní kritizovali. Pár těch "pěkných" věcí ze stránky Ask.fm jak jsem sakra něco takového mohla kdy mít? vám sem dám, aby jste věděli, o čem je řeč.
,,Máš držku že by se tam vešel i černoch"
,,Myslím že jsem tě viděla v miss ubohá šlapka (vyhrála si první místo ;) )"
,,Takovej kobylí ksicht dělá modeling to tam už rovnou muže jít bezdomovec kterej nemá zuby.Určitě si tě odchytili protože mají nějakou vadu např(nevidí) už jen tvuj hlas je musel odradit :)"
Myslím, že mám štěstí, že si z tohohle nic nedělám, každopádně psát něco takového pod anonymem bude chtít odvahu podle mě. Takováhle slova mi jen dokazují, jaká je všude kolem závist a jak nikdo nikomu nepřeje ani ň. Neříkám, že se musím všem líbit, to vůbec ne, ale myslím, že názor se dá vyjádřit i slušně. No, nebudeme si kazit zbytek večera rozčilováním nad lidmi, že? 

A teď už zpátky k tomu, o čem má být celý tenhle článek. 
Březen 2014? Nepamatuji si přesně ten měsíc, se ségrou a mamkou jsme byli v CČM a všude po obchoďáku byly vyvěšené plakáty s castingy Elite model look 2014. Ani nevím, co mě přinutilo zavtipkovat o tom, že bych to mohla zkusit, možná to, že babička od CČM bydlí asi 300m, takže bych to měla blízko? Nevím, každopádně v den konání castingu jsem, ani nevím jak, stála u fronty s formuláři, vedle jednoho boku Domča (mé dvojče) a vedle druhého Ondra (přítel). Samozřejmě typická Adél začala zmatkovat a znervóznila a nikam nechtěla. Jenže to by nebylo ono, kdyby její dvojče nebylo přesný opak a formulář jí násilím nevnutila. Tak jsem ho tedy vyplnila a hned, jak jsem si celá nervózní stoupla před porotu, jsem se dozvěděla, že postupuji do semifinále! 
Semifinále se konalo někdy v dubnu/květnu, na Václaváku v hotelu Ambassador, postoupila jsem do první 25 a poté vypadla. I tak jsem to ale brala za úspěch, protože všudevšudy se na castingy přihlásilo přes 4 000 holek z celé ČR. To byl můj první krátký kontakt s modelingem.

Se Zuzkou, skautkou z Ph models, kde mám teď momentálně smlouvu, jsem se setkala přesně den před konáním semifinále EML. Byla to náhoda, s kamarádkou jsme zrovna byly na Andělu v obchoďáku, přesněji v Tescu, zrovna jsme chtěly jít pryč, když nás zastavila milá Slovenka s tím, že je z agentury Ph models, že se jí moc líbím a že by jsem určitě měla zkusit modeling, dala mi svou vizitku, já jsem na ní koukala beze slova a stála jako solný sloup. Probrala mě až její slova "Mluvíš česky, že jo?" Byla jsem v šoku, protože se mi opravdu ještě nestalo, aby mě v obchoďáku zastavil cizí člověk se slovy, jak jsem krásná. A ještě den před tím semifinále, jaká náhoda! 
Po tom, co jsem nepostoupila do finále Elite, jsem se rozhodla o Ph models popřemýšlet. S mamkou jsme to hodně probírali, chtěla si prvně o téhle agentuře zjistit co nejvíce, jaké má v ČR působení a další důležité informace. Domluvily jsme se Zuzkou nakonec v agentuře pohovor a v srpnu jsem podepsala smlouvu. Bohužel jsem nastoupila na nový školní rok do prváku a doma trvali na tom, že první půlrok budu maximálně věnovat škole (pochopitelně), takže jsem se moc neangažovala. Od pololetí to bylo ale lepší, jsem hlavně ráda za svou novou spolupráci s Avonem, a já už jsem teď připravená se modelingu věnovat, co to jen půjde a doufám, že to odstartuju Milánem!

Omlouvám se, že dnešní článek je tak dlouhý, ale chtěla jsem to napsat jednou a pořádně.
Zítra mám focení pro Avon a během týdne se dozvím o mém letu (neletu?) do Milána, tak se mnou držte palce!
A s radostí vám oznamuji, že připravuji podzimní giveaway o suprové ceny!
Tak se mějte krásně a užívejte posledních pár dní prázdnin♥ 

12 komentářů

  1. No teda! Je skvělé, že si tě slečna takhle odchytla, z tvého vyprávění je cítit, jak tě modeling baví :) Jsem ráda, že můžeš ďelat, to co chceš :) Z těch blbých anonymů si opravdu nemůžeš nic dělat, jsou hloupí a závistiví!
    Doufám, že ti Miláno vyjde a zítra to v Avonu všem natři! :)

    www.maredifragole.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. To je prostě osud :) A z ubohých řečí ostatních si nic nedělej, je to jen závist :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. To je fajn :) kámoška ze třídy vyhrála český Elite tuším před 3 rokami :) ale bohužel, na dráhu světové modelky to ani tak není... ale i přesto je to fajn zkušenost, dělá, co ji baví a i si tím trošku vydělá, i když občas co vypráví, tak chování některých lidí v tomhle okruhu je hrozné :/
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je úžasný!! Také mam malé zkušenosti s modelingem,ale rozhodně ne tak velké jako ty!! Jednou si mě odchytla v centru Nový Smíchov scautka a také mi dala vizitkua a fotila si mě.Bohužel měřím pouze necelých 170cm,takže ve světě modelingu nemám šanci :D

    www.sabihomolacova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je super! :-) A co se týče těch anonymů, z těch si nic nedělej. Píšou je lidi co mají problém hlavně samy se sebou a jen ti závidí...!
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. wow:O Jsi krásná a zajímavá a ty narážky bych taky určitě nebrala vážně, je to jen závist:) Jednou jsem také na takovém castingu byla, neuspěla:D
    Verranda

    OdpovědětVymazat
  7. Si krásna a sympatická, tí anonymovia na asku... k tomu sa ani nejdem radšej vyjadrovať. Držím palce, zaslúžiš si to. :)
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
  8. Někdy vážně zírám, jak jsou lidi hnusný. A přeju hodně štěstí jak s Avonem, tak s Milánem :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
  9. Wow, tak to je fakt super! Jsi krásná, zasloužíš si to. :)

    everythingononepaper.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Je vidět, že začátky jsou občas těžké a lidé jsou častokrát nepřející a hnusní, jen by mě někdy zajímalo, jestli za všemi těmi urážkami není jeden a ten samý člověk... :/

    OdpovědětVymazat
  11. Nojo hateři jsou vždy a všude. Ne nadarmo se ale říká, že člověka posouvají vpřed. :) Jsi moc krásná, nedivím se, že si tě vybrali. Dobře udělali. A dostat se mezi nejlepších 25 v Elite Model Look je obrovský úspěch. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  12. wow, tvoj pribeh je krasny :) drzim ti palce aby si to dotiahla daleko!
    a z tych reci by som si nerobila nic, mne sa zase vsetci smiali, ze som tucna a tiez som v agenture :)

    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat

© ADELjulisova
Maira Gall