1. září 2017

Týden v Londýně na vlastní pěst - airbnb, levné letenky, tours zadarmo..!

Už je to měsíc a půl, co jsme se s Ondrou vrátili z naprosto božího tripu do Londýna a já se, konečně po 3 týdnech na dětském táboře bez signálu a wifiny a týdnu v Chorvatsku s rodiči, dostala k tomu, abych vám o tom napsala úplně všechno! :)

V hlavním městě Anglie jsme strávili božích 7 dní (a odletový ráno), viděli jsme celý Londýn, jedli jsme, chodili na tripy po Londýně (-skoro-
zadarmo!), jedli, fotili, užívali si, znovu jedli a bylo to prostě naprosto skvělý!
A co je nejdůležitější, všechno jsme si zařizovali na vlastní pěst, aby nás výlet vyšel co nejlevněji a zároveň abychom si ho užili podle svýho - pro nás osobně není důležitý mít super ubytování a vézt s sebou obří kufr oblečení, ale radši peníze utratíme za zážitky.
Takže jestli jestli vás zajímá naše cestování, co, kde a jak jsme zařídili a na kolik nás to vyšlo, tak určo čtěte dál!

1.) LETENKY: 2750 Kč/ os.
Jestliže chcete chytit letenky co nejlevnější, určitě hlídejte portály jako Honzovy letenky, Pelikán, levnocestování atd. minimálně 2-3 měsíce dopředu a může se vám povést je chytit ještě levněji, než nám - prázdninové termíny jsou totiž obecně dražší a taky jsme kupovali letenky asi měsíc a půl dopředu a chtělo to dřív.
My letěli s Ryanair Praha- Stansted- Praha

2.) UBYTOVÁNÍ: 2 823 Kč/ os.
S Ondrou jsme zvolili ubytování přes v ČR stále známější portál Airbnb, bydleli jsme u milého kluka Samiho ve 3. zóně Londýna u Tottenham station. Měli jsme blízko metro i obchody (hlavně Ondry oblíbenej one pound shop!) a všechno proběhlo naprosto v pohodě.
Vyplatí se jezdit na 7+ nocí, protože tak nás ubytko vyšlo levněji, než na původně plánovaných 6 nocí.

3.) Cesta z a na letiště - cca 500 Kč/ os. 
Přes easybus jsme si objednali autobusy na den odjezdu a příjezdu z letiště přímo do centra a naopak, jediná nevýhoda, hlavně zpáteční cesty, byla ta, že jsme se museli dostat do centra v noci v dešti a bouřce, ale zvládli jsme to a živí a zdraví jsme dojeli! (ale jako bylo to fakt něco :D)

4.) Doprava po Londýně - cca 1320/ os.
Jedna z nejdražších věcí v Londýně, nejvíce se vyplatí si koupit v automatu v metru Oyster Card a nabít si jí buď kreditem, který se strhává za každou cestu, nebo rovnou na týdenní kredit (jako jsme to udělali my) za 39 liber + 5 liber zálohu za Oyster.

5.) Jídlo a kapesný- dalších -+ 5000 Kč
Jídlo taky není úplná sranda, ale dá se to. Snídali jsme většinou vločky a ovoce jako doma, obědy jsme chodili na meal deal (hlavní jídlo, snack a pití v obchodech za výhodnou cenu) nebo na prasáky na vegetariánský,,eat as much as you like'' a večer jsme měli nějakou rychlovku - rýži, salát nebo tak. Ale co tu fakt zbožňuju, jsou rostlinné produkty- mléka, jogurty, oříšková másla a takové věci, měli levnější než u nás a byl to ráj!
Peníze nám vyšly i na krátkou návštěvu primarku, na fotku na nádraží 9 a 3/4 a spousty dalších zážitků!

6.) Tours po Londýně - cca 500? Kč
Protože jsme chtěli s Ondrou, pro kterého byl Londýn jedno velké poprvé, i trošku detailnější prohlídku města, zúčastnili jsme se 3 prohlídek po Londýně (south, east a Harry Potter) přes strawberrytours.com, kteří nabízejí skvělé tours za dobrovolný příspěvek, provádí vás milí mladí lidé a ještě vás to vyjde na pár korun. Každému z těch, co nás prováděli, jsme dali dohromady 10 liber.

Suma sumárum (podivný slovo!) Jsme za náš nabitý letecký týdenní trip do Londýna utratili každý krásných asi !12 000 Kč! což je prostě nádhera a užili jsme si to na 150%.♥
Kdyby vás zajímalo o našem výletu detailněji, určitě se nebojte zeptat do komentářů.

Poslední tip na závěr - co se airbnb ubytka, londýnské dopravy a taky zážitků týče, nejlépe vyjde cesta na týden, jako jsme jeli my!

To je snad všechno o organizaci tohohle výletu, kdyby vás něco zajímalo, ptejte se do komentářů a u příštího londýnskýho pokračování zase ahoj!

11 komentářů

  1. tak to vyzerá super, tiež som už bola ubytovaná cez Airbnb a bolo super. Určite si si všetko užila ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Jó Anglie, kdo by se tam rád nepodíval? Já doufám, že už mi to konečně vyjde. Já teda hlavně na ateliery Harryho Pottera, ale město je nutnost! Beru odběr (jako Janina Pálková) - skvělý blog. Když koukneš ke mě, popřípadě vezmeš taky, budu moc ráda. Přeju další skvělé výletování.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článok. Ja s manželom tiež vyhľadávame letenky, autobusy a vlaky cez rôzne stránky. Airbnb sme si veľmi obľúbili. Už neraz sme boli v krásnych miestach. Vždy sme mali šťastie na lacné a krásne ubytovanie.

    Suesanqa súťaž

    OdpovědětVymazat
  4. love visiting London. one of my all time favourite city in the world.

    OdpovědětVymazat
  5. To je super, přesně takhle se příští rok taky chystám do Anglie - nic drahýho, levnější airbnb, nejlevnější letenky, ale určitě si to užijeme stejně jako vy! :) Fotky jsou super, úplně se díky nim těším ještě víc.

    OdpovědětVymazat
  6. ubytování přes airbnb jsem se vždy trochu bála, člověk nikdy neví, do čeho jde. Letos jsem měla tu čest si to dvakrát vyzkoušet a byla jsem nadšená!
    Jo a krásný fotky máš! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna jsem si na https://jacestovatel.cz/media/kam-zajit-v-londyne-a-co-videt-za-pamatky vybírala jaké památky musím v Londýně vidět až tam za měsíc pojedu, takže se mi tvůj průvodce rozhodně moc hodí. O China Townu jsem si už něco málo přečetla, ale z tvých fotek je to teprve něco, takže se tam budu muset podívat, ikdyž to s Londýnem zas až tolik nesouvisí.

    OdpovědětVymazat
  8. Londýn je jedno z miest na ktoré sa chcem ísť určite pozrieť! Paráda. Verím, že ste si to tam veľmi užili. ♥

    Prajem ti pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  9. V Londýně jsme už byli několikrát a pokaždé jsme si to tam parádně užili. Pořád jsme ale neviděli všechno, takže další cesta bude pokračovat. Snažíme se vychytat vždy levné letenky a letíme na pár dní. Nocleh máme většinou někde na okraji, takže jezdíme metrem. Na příští léto ale plánujeme delší cestu a chceme se vydat dál do Skotska. Přeji pěkné cestování :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Hi! Do you want to increase your page speed?

    OdpovědětVymazat
  11. úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)

    OdpovědětVymazat

© ADELjulisova
Maira Gall