Konečně tu mám po dlouhatánské době nějaký receptík! A vlastně má i premiéru jídlo - protože recept, co jsem přidávala v létě, byl na okurkovou limču.
Jak už jsem se spoustukrát zmiňovala, nemám přírodně nejlepší pleť a musím se vážně snažit, abych měla pleť alespoň trochu hezkou a teď se to akorát zhoršilo stresy, které jsem měla ve škole v pololetí. A z toho důvodu jsem se na chvilku rozhodla vyřadit ze svého jídelníčku (nebo co nejvíce omezit) nějaké potraviny a kravské mléko.
A mléko je právě to, co v dnešním receptu nahradím. Na ovesnou kaši kromě mléka můžete použít vodu, nebo třeba mléko sojové. Já to udělala takhle - použila jsem sojový nápoj Zajíc, který se hodí jak na vaření, tak na normální pití.
Jak už jsem se spoustukrát zmiňovala, nemám přírodně nejlepší pleť a musím se vážně snažit, abych měla pleť alespoň trochu hezkou a teď se to akorát zhoršilo stresy, které jsem měla ve škole v pololetí. A z toho důvodu jsem se na chvilku rozhodla vyřadit ze svého jídelníčku (nebo co nejvíce omezit) nějaké potraviny a kravské mléko.
A mléko je právě to, co v dnešním receptu nahradím. Na ovesnou kaši kromě mléka můžete použít vodu, nebo třeba mléko sojové. Já to udělala takhle - použila jsem sojový nápoj Zajíc, který se hodí jak na vaření, tak na normální pití.
Co jsem na kaši použila?
- cca 5 lžic sojového nápoje Zajíc
- okolo 150-200 ml vody
- vločky (nejlepší jsou mleté) cca 70g
- stévii (tu jsem použila já) / med / datlový syrup
- zamražené ovoce - rybíz
- chia semínka
- půlka banánu
- okolo 150-200 ml vody
- vločky (nejlepší jsou mleté) cca 70g
- stévii (tu jsem použila já) / med / datlový syrup
- zamražené ovoce - rybíz
- chia semínka
- půlka banánu
1.) Přípravte si sojový nápoj smícháním vody a směsi, kterou následně nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu.
2.) Jakmile začne "mléko" trochu bublat, uberte oheň a přidejte cca 70g vloček (stačí od oka - tekutina musí být trochu nad vločky, ať se mají čím nasáknout)
3.) Až vločky změknou, vypněte sporák a přidejte dle chuti stévii, nebo med. Vše přelejte do mističky.
4.) Pro doslazení je skvělý banán - stačí ho rozmačkat, nebo jen nakrájet na kolečka, jako jsem to udělala já. Dále jsem rozmrazila trochu rybízu, který jsem našla v mrazáku, ozdobila jím kaši a posypala menší lžičkou chia semínek.
A máme hotovo! Vločková kaše je skvělý start do nového dne, je jednoduchá, výborná a dá se dělat na spousty způsobů!
*Jestliže chcete kaši na ráno, ale nestíháte ji uvařit (jako já když chodím do školy), večer vločky namočte a nechte v lednici. Ráno máte super snídani nebo svačinu.
Určitě mi do komentářů dejte vědět, jak se vám tenhle článek líbil! :)
ovsenú kašu milujem :) táto tvoja vyzerá veľmi dobre, určite ju niekedy vyskúšam
OdpovědětVymazatJane´s World